Пергаментний папір
Опції для оформлення замовлення
Менеджер розрахує точну суму!
Вашу заявку успішно відправлено
- Доставка по Україні
- Оплата готівкою і безготівково
- Гнучкі умови поставок
- Гарантія якості продукції
- Накопичувальна система знижок для постійних клієнтів
Що таке пергаментний папір
Пергамент - різновид термостійкого паперу, основна складова якого - оброблена целюлоза. Матеріал досить міцний, не пропускає жирів і вологи. Технологія виготовлення передбачає розчинення целюлозних волокон і подальше їх осадження в порах паперу, що забезпечує закоркування.
Найчастіше пергаментний папір використовують для приготування їжі в газових і мікрохвильових печах, духовці. Також вона служить сировиною для створення тарталеток - кондитерських форм. Папір виробляють у вигляді листів або рулонів білого, молочного, бурого кольору. Можливо нанесення малюнка (логотипу) на поверхню виробу.
Властивості пергаментного паперу
До основних параметрів пергаментного паперу слід віднести:
- повітропроникність;
- щільну структуру;
- здатність затримувати вологу і маслянисті речовини.
Завдяки таким особливостям пергамент зберігає природний смак і аромат продуктів. Сторонні запахи не вбираються, а товар не пересихає. Упаковка підходить для зберігання вологої і жирної їжі, яка залишається захищеною від вогкості і появи цвілі.
Якісний пергаментний папір з обох сторін покритий жиронепроникною речовиною, яка захищає від пригорання. Вона не розмокає від води і не розсипається під дією високих температур.
Використання пергаментного паперу
Пергаментний папір підходить для приготування, зберігання продуктів (у тому числі і заморожених), їх транспортування. Найбільший інтерес до пакувального матеріалу проявляє харчова промисловість - з метою обгортання продукції, приготування різних страв (випікання, смаження, на пару). Більш того, щільний матеріал можна застосовувати повторно.
Готування їжі в такому папері має кілька переваг, адже дозволяє створювати страви без зайвого жиру. Поживна цінність продуктів зберігається без втрати смаку. Краї паперу можна зав'язувати, формуючи мішечки, в яких вариться їжа. Вона стане в нагоді для розігріву їжі в мікрохвильовій печі, розкочування тіста і заморожування продуктів.
Кулінарія - не єдина область, де використовується цей вид упаковки. Вона застосовується в сфері медицини для пакування стерильних інструментів, медикаментів, перев'язувальних матеріалів. Пергаментом також обмотують голчасті вироби.
Пергаментним папером вистилають днища ящиків, коробок. Обертають подарункові упаковки, сувеніри та інше. Матеріал затребуваний в фармакології, торговій галузі, на підприємствах швидкого харчування, в ресторанах і кафе. Папір купують для меблевої і текстильної промисловості.
Переваги пергаментного паперу
Позитивні характеристики пергаменту:
- Висока міцність, папір не розшаровується від води.
- Екологічність і безпека (завдяки рослинному походженню без зайвих домішок). Після використання розкладається на глюкозу, воду, целюлозу, вуглекислий газ - речовини, що не приносять шкоди навколишньому середовищу.
- Можливість тривалого застосування.
- Відсутність специфічних запахів.
- Стійкість до підвищених температур.
- Можливе нанесення на матеріал друку (за бажанням замовника).
- Застосовується двома способами - в ручному і автоматичному режимі (у другому випадку пакування відбувається на спеціальних стрічках).
- Швидка утилізація.
- Покращує культуру виготовлення кондитерських виробів (дозволяє економити час і зусилля на підтримання чистоти робочих поверхонь).
- Має розподільні властивості, завдяки чому їжа не пригорає.
- Сприяє виготовленню дієтичних продуктів, оскільки виключає використання маргаринів.
- Сировина відповідає стандартам якості матеріалів, що контактують з харчовими виробами.
Типи пергаментного паперу
Класифікація пергаментного паперу:
- А, Б, В - використовуються для пакування різних харчових продуктів, незалежно від рівня жирності або ж вологості. Призначені для ручного та автоматичного пакування.
- ВП - цей варіант підходить тільки для товарів, у яких помірний рівень жирності і вологості. Піддається ламінуванню, кашируванню, металізації, термодруку.
- ВП-М - папір призначений для косметичних засобів і побутової хімії.
- Д - відрізняється підвищеною термостійкістю, використовується для випічки і багатошарових упаковок.
- ЖВ - упаковка морозива.
- М - для медичної галузі.
- Н, НЖ - для звичайних продовольчих товарів, допускається їх зберігання протягом місяця.
- О - задовольняє господарсько-побутові потреби, необхідний для ручного фасування у громіздку тару.
Процес виготовлення пергаментного паперу
Пергамент називають рослинним папером, адже він виготовляється з целюлозної сировини хвойних і листяних дерев. В окремих випадках може застосовуватися звичайний папір, але до нього не додаються пластифікатори і смоли. Для отримання матеріалу сировина обробляється сірчаною кислотою (концентрація 50%) і деякими іншими реагентами.
У процесі виготовлення поверхня виробу перетворюється в ефіри, які з'єднуються з водою і формують амілоїд - з'єднання желеподібного типу. Ним просочується вся заготовка, через що вона стає прозорою. Волокна склеюються дуже щільно, так що в додаткових клейких компонентах немає потреби. Залишки кислот повністю видаляються, після чого папір висушується
Готовий пергамент стоншується приблизно до 35%, а його вага зменшується ще на 32-42%. При цьому показники міцності матеріалу зростають, як і жаростійкість.
Пергаментний папір оптом від компанії Стронгпак
Компанія Стронгпак пропонує пергаментний папір білого і бежевого відтінку. Ширина листа - 580 і 840 мм. Матеріал залишається популярним у багатьох сферах життєдіяльності і промислових галузях. У нашому асортименті ви знайдете пакувальний пергамент за доступною ціною, причому замовити продукцію можна оптом. Зв'язавшись з консультантом компанії, для вас проведуть безкоштовну консультацію і допоможуть підібрати потрібний товар.